PUSAT TARBIYAH KUALA NERUS

PUSAT TARBIYAH KUALA NERUS
Memohon derma dan sumbangan dari orang ramai untuk menyiapkan sebuah bangunan Pusat Tarbiyah

21 Mac 2012

Balai raya jadi markas pilihan raya

KUALA NERUS - Pemimpin Umno setempat terutamanya Ketua Penerangan Umnno Terengganu yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pelajaran, Pengajian Tinggi, Sains, Teknologi dan Sumber Manusia negeri, Haji Ahmad Razif Abd Rahman dikecam kerana menjadikan sebuah balai raya di Kampung Seberang Takir sebagai Markas Pilihan Raya Barisan Nasional (BN).

Pengarah Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Seberang Takir, Ustaz Zakaria Dagang menyifatkan tindakan Umno menjadikan sebuah balai raya sebagai markas parti tidak wajar kerana balai raya merupakan bangunan awam bagi kegunaan orang ramai tanpa mengira fahaman parti politik.

Menurutnya, pemimpin Umno-BN termasuk Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) yang juga Exco Kerajaan Negeri tidak tahu bezakan antara hak parti dengan hak kerajaan.

“Kami (PAS) kesal dan dukacita dengan tindakan pemimpin Umno setempat yang juga wakil rakyat (Adun) Seberang Takir, Haji Razif sendiri benarkan balai raya dijadikan markas parti (BN).

“Jika Exco (Razif) sendiri pun tidak ‘reti’ (tahu) hak kerajaan dengan hak parti. Saya minta rakyat ‘ajar’ (ubah) dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 akan datang,” tegasnya ketika ditemui Harakah, 20 Mac lalu.

Katanya, balai raya merupakan hak orang ramai dan itu bukan harta parti Umno atau Barisan Nasional, tetapi harta kerajaan.

Menurutnya, rakyat melihat tindakan tidak bermoral pemimpin Umno-BN yang rakus menjadikan harta kerajaan sebagai milik parti.

Beliau yang juga Penolong Setiausaha Badan Perhubungan PAS Terengganu yakin dengan perkembangan semasa Umno dan kerajaan BN Terengganu bakal ditumbangkan pada PRU13.

“Alhamdulillah, kita (PAS) lihat senario politik semasa di negeri (Terengganu) ini. Umno-BN akan tumbang walau pun pelbagai janji manis ditabur kepada rakyat.

“Sokongan pengundi muda dan pengundi ‘senyap’ yang tidak puas hati dengan kerajaan (BN) tetapi tidak mahu ‘menunjuk’ (jelas). Mereka tetap tolak Umno-BN, insya’ Allah,” jelasnya.

Katanya, persediaan PAS bagi menghadapi pilihan raya tersebut berada pada tahap maksimum, hanya menunggu Parlimen dan Dun dibubarkan.

Ustaz Zakaria Dagang pernah bertanding sebagai calon PAS di Dun Seberang Takir pada tahun 2004 tetapi kalah kepada calon BN, Mohd Shapian Ali dengan majoriti 1,980 undi.

Sumber: Buletinonline

1 ulasan:

IBU RISKA berkata...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI