PUSAT TARBIYAH KUALA NERUS

PUSAT TARBIYAH KUALA NERUS
Memohon derma dan sumbangan dari orang ramai untuk menyiapkan sebuah bangunan Pusat Tarbiyah

25 Mac 2010

Ops Al-Falah UPU Teluk Ketapang

SEBERANG TAKIR - Unit Peti Undi (UPU) Teluk Ketapang adalah UPU kedua di DUN Seberang Takir yang akan mengadakan Operasi Al-Falah (Ops Al-Falah) pada 25 - 27 Mac ini.

Program berbentuk simulasi pilihan raya itu akan melibatkan beberapa lokaliti (kampung) dalam UPU ini seperti Kg Teluk Ketapang, Kg Duyung, Kg Telaga Batin, Kg Tok Mel, Taman Perumahan Telaga Daing dan Taman Chonang Jaya.

Pengarah Operasinya, Roslan Abdullah memberitahu, program akan bermula pada jam 6.30 petang dengan pendaftaran petugas dari seluruh DUN ini yang dianggarkan lebih kurang 150 orang.

"Aktiviti pertama yang akan dijalankan ialah Kuliah Maghrib Khas di tiga buah surau, iaitu Surau An-Nur (Cikgu Shukrimun Shamsudin), Surau Al-Muhajirin (Ustaz Munawwar Mohamad) dan Surau Tok Mel (Ustaz Abdullah Haris Zakaria)," ujar beliau.

Katanya lagi, aktiviti lain yang turut dijalankan dalam program sepanjang dua hari tiga malam itu ialah ziarah rumah ke rumah, ceramah kesihatan, rawatan perubatan, jejak pemuda, barbique dan sembang kedai kopi.

Acara kemuncak bagi Ops Al-Falah ini ialah ceramah umum pada malam akhir yang akan menampilkan penceramah jemputan, N. Balasubramaniam (Pengerusi Kelab Penyokong PAS Kaum India) dan Ustaz Abdul Hamid Derani (Pegawai Penerangan PAS Kelantan).

Tiada ulasan: